You are here

Inauguració exitosa de l’exposició sobre el Museu Dalí

Promotors:

Exposició Museu Dalí  Generalitat Perpinyà 2015

La inauguració de l’exposició que celebra els quaranta anys del Museu Dalí de Figueres, dissabte passat a  la Casa de la Generalitat, va conèixer una gran afluència de públic, prova que aquest universal artista català continua exercint el seu poder d’atracció. Entre les nombroses personalitats polítiques que van presenciar aquesta inauguració destacava diversos representants de municipis de Catalunya Nord i una important delegació de l’ajuntament de Perpinyà, amb tres adjunts: Brice Lafontaine, Michel Pinell i Chantal Gombert, a més de regidors. L’aglomeració Perpinyà-Mediterrània estava representada per una de les seves vice-presidentes, Annabelle Brunet. També hi van participar els batlles de Cadaqués, Roses i Boadella, l’adjunt de relacions transfrontereres de l’ajuntament de Figueres i l’exdelegada de la Generalitat a París. També hi van assistir una trentena de membres de l’associació Amics dels Museus Dalí que van aprofitar la jornada per conèixer, acompanyats del director de la Casa de la Generalitat, tres espais emblemàtics de la vila: el Palau dels Reis de Mallorca, el Castellet i el Teatre de l’Arxipèlag.

Organitzada per la Casa de la Generalitat i l’Associació dels Amics dels Museus Dalí, l’exposició permet veure, a través de fotografies i articles de premsa de l’època, la gènesi i la construcció del Teatre-Museu, que va ser inaugurat el setembre de 1974 i que, en aquests anys, s’ha convertit en un dels més visitats d’Europa. Anualment rep més d’un milió de visitants. Igualment l’exposició mostra el documental de l’acte de celebració de l’aniversari del Teatre-Museu que es va realitzar a Figueres a la tardor passada.

L’exposició —que es podrà visitar fins el 26 de juny— constitueix també el primer esdeveniment de celebració del cinquantè aniversari del famós Viatge Triomfal que Salvador Dalí va efectuar a Ceret i Perpinyà a l’agost del 1965.